A Női létről

Nőnek születtem, nő vagyok, mindig, az élet minden pillanatában. Ennél csodálatosabb dolgot el sem tudok képzelni! Nőnek lenni különleges állapot, mert ha akarjuk, ha nem, ez az energia folyton ott cikázik bennünk, ott lüktet minden szavunkban, minden érintésünkben, minden mosolyunkban és minden csókunkban. Nem kell ehhez még csak szerelmesnek sem lenni, vagy párkapcsolatban élni, ugyanis a nőiesség sugárzik mindenkire, akivel csak találkozik.

Ragyog nőre, férfira, gyerekre, idősre, jelen van a családban, a barátok között, a munkahelyen, az utcán, a fitness teremben, játszótéren egyaránt. Egy pillantásával, egy finom gesztusával reményt adhat és széppé varázsolhatja a napot.

A nő belső szépsége semmitől sem függ, semmi sem korlátozhatja azt. Nem számít, hogy luxusban vagy szegénységben tölti-e a mindennapjait, szépsége, finomsága ajándékot jelent a körülötte élők számára. Nem a frizurája, vagy a testsúlya befolyásolja az energia áramlását, a nőiesség minden külsőség és feltétel nélkül árad.

Sokan úgy gondolják, hogy a mai világ nem kedvez a nőiességnek, nem nyújt ideális feltételeket a női lét számára, én nem értek egyet ezzel a felvetéssel. Sosem volt ennyire fontos, ennyire meghatározó a nő jelenléte, vibrálása a világban mint most. Minden nő valódi Istennő, mert a legnehezebb időkben is tud gyógyítani, a legfélelmetesebb helyzetben is tud hitet adni, a legelveszettebb pillanatban reményt sugározni, s mikor már mindenki feladta, neki van ereje tovább csinálni.

A nő sosem szűnik meg nőnek lenni. Semmilyen körülmények között nem veszít erejéből, csak pihenteti azt, lendületet gyűjt, tervet sző magában. A szíve sose szűnik meg szeretni, akármi is történjék vele, képes bármikor újraéledni a leghalványabb fénysugárból is, újdonsült fényével beragyogni mindent, s életet adni, mint a nap. Belső tüzéből elél egy család, s táplálásához elég egy-egy kedves szó.

S bár sokszor állít nehézséget az élet a nő elé, mégsem cserélném el soha a női létem. Mert nőnek lenni jó, még borús időkben, kedvezőtlen körülmények között is.

S jó belegondolni abba is, hogy köztünk, "hétköznapok hősnők" között akadnak jószámmal olyanok, akik az egész világra hatással vannak. Milyen szegény lenne az emberiség a szépség kreatív nagykövete Coco Chanel nélkül, vagy a számos csodás eredményt elért női sportoló nélkül, de gondolhatunk Jane Goodall-ra vagy Annie Leibovitz munkásságára is, vagy akár Tamara de Lempicka csodás festményeire és a tudományos élet női tagjaira, a minden ízében feminin Anais Nin írónőre, vagy a 21. század istennőjére, Madonnára aki milliók számára példaképül szolgál.

Valójában ebben nincs is semmi csoda, hiszen a nő mindig mindenből a legjobbat hozza ki, a gyengeségéből éppúgy, mint az erősségéből. Ünnepeljük hát a nőt a mai napon és az év összes napján, mert létezése ajándék!

   

MI IS AZ A BITCOIN? KLIKK A KÉPRE!